Articole

Franciacorta, Spumant Italian Top Quality

Data: 29 August 2017

Spumante zin renumita zona Franciacorta (langa Brescia), acum disponibile

Citește în continuare →

Piemonte, o istorie care vorbeste de vin.

Data: 22 Aprilie 2017


Si in 2017, un vin din aceasta regiune e cel mai bun vin italian...

Citește în continuare →

Valpolicella: zona frumoasa cu vinuri minunate

Data: 29 Octombrie 2016

Se numeste Valpolicella o zona colinara care se afla in regiunea italiana Veneto, mai exact in provincia Verona. Un total de 240 km. 
Este vorba de o zona cu peisaje frumoase si o clima care se mentine destul be buna pe tot parcursul anului. In perioada de iarna, foarte rar temperatura scade sub zero grade, pe cand in vara nu prea depaseste 30 de grade.Despre numele Valpolicella exista mai multe interpretari si legende, dar se pare ca a fost format din trei cuvinte latine, adica vallis polis cellae , a carui traducere este “valea cu multe crame”.

 

Citește în continuare →

Metoda Champenoise si Metoda Charmat. Ce inseamna si care este diferinta intre ele

Data: 30 Septembrie 2016

  

Cand vorbim de vinuri nelinistite , le definim ca: Spumante,  Prosecco, Champagne sau Sampanie...uneori in mod impropiu, ca sa nu zicem incorect. Merita sa invatam ce inseamna, ca sa spunem lucrurilor cu numele lor.

 

In primul rand, diferinta intre toate aceste definitii este mereu legata de metoda prin care aceste tipuri de vin se produc. 

 

Citește în continuare →

Chianti Classico, o povestea de 300 de ani

Data: 19 Septembrie 2016

In acest an, teritoriul Chianti Classico sarbatoreste 300 de ani de viata. O poveste inceputa pe 24 Septembrie 1716, cand Granduca  Cosimo de Medici a hotarat, pentru prima data in istorie, sa delimiteze anumite teritorii care dau caracteristicile deosebite  pentru productia vinului de inalta calitate.

 

 

 

Citește în continuare →
«1»Pagina 1din 1
Sus